Menu

Fijn: Vrienden!!Het VRIENDEN-programma is een protocollair cognitief gedragstherapeutisch programma voor behandeling van kleuters kinderen en jongeren met angststoornissen. In klassenverband kan het programma heel goed ingezet worden ter preventie van angststoornissen en depressieve klachten.

NIEUW: FIJN, VRIENDEN! voor kleuters

FijNVrienden

Handleiding voor trainers om emotionele veerkracht door middel van spel op te bouwen bij 4 tot en met 7 jarigen.
Auteur: DR. PAULA BARRETT
www.pathwayshrc.com.au
Nederlandse vertaling: © 2011 Dr. E. Utens, ErasmusMC-Sophia kinderziekenhuis, afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/Psychologie

Materialen
Het FIJN: VRIENDEN ! programma omvat een handleiding voor trainers en een werkboek voor ouders.
Aan trainers wordt aangeraden in groepsverband te werken.
Bij het Fijn: VRIENDEN! programma hoort extra materiaal, zoals een ontspanningsoefening: klik HIER

Inhoud van het programma: Het programma bestaat uit 12 sessies met speelse, leuke kindvriendelijke oefeningen die ontwikkeld zijn om de emotionele veerkracht van jonge kinderen te versterken. Met deze oefeningen wordt jonge kinderen geleerd hoe ze met angstige, maar ook met boze of verdrietige gevoelen om kunnen gaan. Door middel van diverse leuke oefeningen (bewegen, tekenen, zingen) wordt aan de volgende thema's gewerkt:

Wie kunnen het programma toepassen?
Dit programma is bedoeld voor leerkrachten, decanen, intern schoolbegeleiders, onderwijsassistenten, maatschappelijk werkenden, psychologen, orthopedagogen, kinderpsychiaters en psychotherapeuten.
Extra materiaal voor het Fijn: VRIENDEN programma kunt u HIER vinden